Media

Fragment – Radar

Antidepressiva liggen al jaren onder vuur. Ook Radar heeft al meerdere malen aandacht besteed aan het middel. Uit de enquête van het consumentenprogramma blijkt ook dat meer dan de helft, 56 procent, het middel voorgeschreven gekregen heeft door de huisarts. Dit tegenover 34 procent door een psychiater. SP-Kamerlid Henk van Gerven is geschrokken van de enquête-uitslagen en gaat Kamervragen stellen. De Nederlandse Vereniging van Psychiatrie reageert in de studio.

Bekijk hier de uitzending

De kunst van het ongelukkig zijn’

‘Streven naar geluk als doel van het leven is een vergissing.’ In zijn nieuwe boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ stelt de Belgische psychiater Dirk De Wachter de vraag: wat is geluk, hoe kunnen we dit bereiken en moeten we dit willen bereiken?

Bekijk hier de uitzending

Fragment – Kassa

Een miljoen Nederlanders gebruikt antidepressiva. Maar de redenen om te gebruiken lopen nogal uiteen. Voor mensen met een zware depressie is het letterlijk een …

Bekijk hier de uitzending

Zembla over antidepressiva gezien 10-2-2016?

Veel kanten aan de zaak: de industrie, de dokters richtlijnen, wensen van mensen,
maatschappelijke moderne ontwikkelingen (zoals beschermde opvoeding).
Wat goed verteld werd; antidepressiva hebben vooral meerwaarde bij ernstige depressies.

Bekijk hier de uitzending.

12 TOP NEUROBICS BRAIN EXERCISES

Regular Neurobics brain exercise improves your memory, sharpens your attention and focus, and boosts your brain health… In this video Nisandeh Neta shares his top 12 Neurobics brain exercises for better mental concentration, memory improvement and dementia prevention. Those 12 Neurobics exercises you can do anytime, anywhere – are like a BRAIN GYM.