Het is zomervakantie, Voltaire en ‘alleen domoren weten op alle vragen een antwoord’

Het is zomervakantie, Voltaire en ‘alleen domoren weten op alle vragen een antwoord’

Tijd voor wat anders. Ontspannen, wat nieuws ontdekken of uitrusten. Of doen wat je allang wilde. Ik hou van die “Kitkat-momenten”: hallo, waar zijn we mee bezig?!

Ik blog vanaf 15 november 2014 en mijn laatste gingen over:

  • De bruikbaarheid van Japanse Budo begrippen in het gezond houden van relaties
  • De lagere kwaliteit van leven bij mensen met psychische stoornissen
  • De rol (verwachtingen) ten aanzien van een dokter
  • De Wet Geneeskundige Behandel Overeenkomst (WBGO) en keuze stress
  • Het nut en het risico van (het vermogen tot) hechting aan iets of iemand
  • De vooruitgang , de neoliberale politiek en de zorg voor kwetsbare mensen

Kortom een evaluatie na 8 maanden bloggen.  Ik ben benieuwd naar je mening hierover. Ik hoop op een goede respons zodat ik iets heb om over te denken en er later op terug te komen. Ik wil weten wat jullie graag in deze blogs willen (blijven) lezen.  Zijn jullie content of is het teveel de ver van mijn bed show? Te weinig direct toepasbaar voor jezelf? Of is het prettig denkvoer over zaken waar niet 1,2,3 een oplossing voor is? Moeilijke vragen of kwesties, zonder makkelijke antwoorden, kunnen boeien als je er verder door komt, wat dan wel inspanning kost.

Ik moet denken aan het hierboven genoemde citaat van Voltaire (Frans schrijver, filosoof uit de 18e eeuw en voortrekker  van de Franse Verlichting (en  – revolutie volgens sommigen))

voltaire

(Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Voltaire#/media)

Bloggen is voor mij een ‘mentale excursie’ over de hulpverlening en psychiatrie. Willen jullie dat ik meer schrijf over de (on)zin van bestaande behandelingen van depressie? Of ontwikkelingen over mantelzorg bij depressie (en andere psychische klachten)? Of meer persoonlijke ervaringen van mezelf of anderen? Die ander dat kun je zelf ook zijn! Ieder kan hier immers reageren.

Mijn bontekermisgevoel over deze tijd en de Griekse god Atlas

Ik vind de huidige tijd een bonte kermis van tegenstrijdige feiten en meningen.  Je verzuipt in de informatie over alles, als je niet uitkijkt. Denk aan de actualiteit. Je koers houden kost inspanning. Zaken zoals het vluchtelingenprobleem door de brandhaarden in  het Midden Oosten en  Afrika. Denk ook nog aan de toekomst van de Euro(zone). Wat is wijs, rechtvaardig en redelijk? Of het Oekraïne-conflict (en alle belangen die iedere betrokken partij laat doen wat die doet). Maar deze blog gaat niet ‘de toestand in de hele wereld’ bespreken.

Belangrijk om je druk te maken over die zaken die je wel kunt beïnvloeden. Daarnaast is ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ ook nog steeds een hele mooie. Dat wil niet zeggen dat al het overige ‘een ver van je bed show’ is. Maar wat is dan wel goed, slim en haalbaar? Waarom had de Griekse god Atlas een kromme rug? Mijn bontekermisgevoel geldt ook voor de gezondheid(szorg) en maatschappelijke houding tegenover ziekte, solidariteit , eigen verantwoordelijkheid en wat je zelf kunt doen.  Daarover valt genoeg te zeggen. Zoals gezegd ga ik dat 4 augustus ook meer op mezelf betrekken.

kromme rug (Bron: http://www.touriststar.com )

 

Wat helpt om goed in balans te blijven is een goede leefstijl Meer gratis leefstijltips op https://www.steflinsen-psychiatrie-partnerhulp.nl/gezonde-geestkracht-houdt-je-gezond/. 

Goede vakantie nog en ik ben benieuwd naar jullie reacties.