Help, mijn partner heeft een depressie!

Dit boek stelt alle belangrijke kwesties voor partners aan de orde over depressie op een begrijpelijke manier.

  • ‘Wat is er met je partner aan de hand?’
  • ‘Is de liefde over?’
  • ‘Wat kan ik doen en wat niet?’
  • ‘Is het mijn schuld?’

Dat zijn enkele van de prangende vragen die je kunt hebben. Het WILBO-syndroom speelt je parten.

In dit boek dat speciaal is geschreven voor partners en mantelzorgers, vind je wat depressie is, de psychotherapeutische en psychiatrische behandelmogelijkheden en hoe en waar je hulp krijgt.

En dat alles in begrijpelijke taal, deels in vraag- en antwoordvorm. Bovendien een hoofdstuk met tips en tools voor bij jullie thuis, met speciale aandacht voor de kinderen. Zelfredzaam zijn is niet ‘alles zelf moeten doen’. De auteur legt dit uit aan de hand van de ‘LLOVERS-methode’. Patiënten– en familieorganisaties en meer dan 50 nuttige websites met helpdesks, familiebijeenkomsten en dergelijke worden besproken. Informatie over hulp bij schulden komt aan bod en ook het aanvragen van een persoonsgebonden budget, thuishulp, onder bewindstelling, mentorschap of ondercuratelestelling.

Jaarlijks hebben meer dan 650.000 mensen in Nederland een depressie of depressieve klachten. Ongeveer twintig procent van alle mensen krijgt in zijn leven een depressie. Depressie is de meest voorkomende psychiatrische aandoening en de jaarlijkse maatschappelijke kosten bedragen zo’n twee miljard euro. Mantelzorgers worden belangrijker door de vergrijzing, de crisis en de bezuinigingen en daarom moeten zij worden versterkt. Vandaar dit boek.

‘Help, mijn partner heeft een depressie!’ bespreekt alle belangrijke dingen voor partners over depressie. Ik verplaatste me in de positie van de partner, diens vragen en moeilijkheden. Deze nieuwe en verwarrende situatie en zorgt vooral voor twijfel over wat wel, wat niet en hoe dan.

 

Herken je onderstaande vragen?

  • Hoe moet ik thuis omgaan met mijn depressieve partner? Wat ís depressie eigenlijk?
  • Moet ik hem of haar niet te veel lastig vallen of er juist bij betrekken en stimuleren?
  • Hoe hou ik het contact goed? Is het mijn schuld? Wat vertel ik de kinderen? Is het gevaarlijk?
  • Hoe hou ik het huishouden draaiend?
  • Wordt behandeling of mantelzorg vergoed met alle veranderingen en bezuinigingen?

Koop dan nu ‘Help, mijn partner heeft een depressie!’.

 

BESTELLEN

Help, mijn partner heeft een depressie! is te bestellen als papieren boek en als eBook.

Help mijn partner heeft een depressie:
Graag deze tekst erbij vermelden:

Help, mijn partner heeft een depressie! is te bestellen als papieren boek en als eBook.

Papieren boek bestellen

PRIJS: € 14,50 inclusief btw en € 2,- verzendkosten

Wil je dit papieren boek bestellen? Klik dan op onderstaande knop. Je kunt eenvoudig en veilig betalen met iDeal. Na betaling ontvang je direct een e-mail (met afzender info@ebookpoint.nl) met daarin de factuur. Het boek wordt binnen 2 werkdagen naar je verstuurd met Post NL.

eBook bestellen

PRIJS: € 8,50 inclusief btw

Dit eBook is beschikbaar in de bestandsformaten ePub en Mobipocket. Je krijgt beide bestanden aangeleverd.

Je kunt een ePub bestand lezen op een eReader, tablet PC (zoals de iPad) of op je PC met bijvoorbeeld Adobe Digital Editions.
Als je Adobe Digital Editions nog niet hebt kun je het hier downloaden. Het Mobipocket bestand kun je lezen op een Kindle eReader.

Wil je dit eBook bestellen? Klik dan op onderstaande knop. Je kunt eenvoudig en veilig betalen met iDeal. Na betaling ontvang je direct een e-mail (met afzender info@ebookpoint.nl) met daarin de downloadlinks van het eBook en de factuur. Je krijgt tevens een handleiding meegeleverd voor het openenen van je eBook bestanden.