De psychische risico’s van lichamelijk overgewicht

In december 2016 publiceerde ik een e-book over gezonde leefwijze. De psychische risico’s van lichamelijk overgewicht komen daarin ook aan bod.

“Je lichaam is de enige tempel tijdens je leven waarin je altijd woont. Je enige schuilplaats. Het is dus de moeite waard om je lichaam zo goed mogelijk in conditie te houden.

Is die schuilplaats van goede kwaliteit, dan is het een basis van stabiliteit en veerkracht. Je leefwijze is belangrijk, maar niet allesbepalend. Omgekeerd doet een ongezonde leefstijl wél veel kwaad.dik

Bron: Pixabay.com

 

Dat besef heeft een prettige kant. Je kunt de kans op allerlei ziekten fors verlagen of, als je toch ziek wordt, de ernst ervan dempen. De andere kant van de zaak is: alleen als je deze leefwijze dágelijks toepast heeft het veel effect. Je moet het dus inbouwen in je dagelijkse bestaan. Net zoals je twee keer per dag je tanden moet poetsen voor een gezond gebit.” (https://www.steflinsen-psychiatrie-partnerhulp.nl/gezonde-geestkracht-houdt-je-gezond/)

Je moet echt elke dag uit je stoel komen, maar je hoeft geen moeilijke dingen te doen

 

 

de-kracht-van-wandelen

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

 

De psychische risico’s van lichamelijk overgewicht. Ze zijn er en ze zijn groot.

Hoe eenvoudig kan het zijn?! Meer woorden hoef ik er nu niet aan vuil te maken. Wandelen kun je alleen doen of samen met wie je maar wilt. Dan heb je meteen een sociale activiteit.

Ik geef je hierbij nog een interessante lezing

Ga naar de lezing.

De belangrijkste tip hiervan is: verminder schaamte! Als je het aanklikt, krijg je er meteen allerlei interessante vervolgfilmpjes bij. Doe er je voordeel mee.

We weten allemaal dat leefstijladviezen omzetten in actie vaak lastig is en blijft. Hoe denk jij daarover? Hoe komt dat en wat doe jij? Heb je nog een goede tip voor anderen? Deel deze hier.