De auteur

Stef Linsen (psychiater) heeft meer dan 25 jaar ervaring.

Hij werkte met adolescenten, ouderen en volwassenen in diverse instituten ((poli)klinisch en dagbehandeling),een tbs-kliniek, een instituut voor zwakzinnigenzorg en in een eigen praktijk. 

 

Waarom schrijf ik op eigen initiatief een boeken serie voor partners van mensen die lijden aan een psychische stoornis?

“Uit mijn lange praktijk ervaring weet ik dat partners van mensen die lijden aan psychose, manie, depressie (en andere psychische stoornissen!) fors worden belast. Zij kunnen niet alle nuttige informatie die ze nodig kunnen hebben vlot vinden.

Nuttige hulp bronnen blijven onontdekt en ongebruikt. Dat is een gemiste kans.

Als die situatie lang duurt kunnen partners er zelf ziek van worden. Daarmee is niemand geholpen en de ziektekosten lopen op.”

 

Waarom schrijf je voor het grote publiek?

“Schrijven is een andere manier om met mijn vak bezig te zijn, in mijn eigen tijd en tempo en het biedt mij variatie (daar hou ik wel van). Ik kan zo meer mensen ineens bereiken.
Door het schrijven moet ik me gericht verdiepen in allerlei zaken en het is goed voor mijn vakkennis: zelf gekozen bij- en nascholing.”

Sterker Zorgen. Een online cursus voor iedereen die zorgt voor iemand met een depressie
Zorgen voor iemand anders is vaak vanzelfsprekend. Je geeft om een ander en op het moment dat hij of zij hulp nodig heeft, bied je die aan. Als iemand een hele tijd hulp nodig heeft zoals bij een langdurige lichamelijke of psychische ziekte kan die zorg intenser worden.

 

Ondanks dat het zorgen voor een dierbare veel mooie dingen met zich mee kan brengen, kan het er ook voor zorgen dat jij zelf overbelast raakt. Dit kan leiden tot stress en uiteindelijk tot een burn-out, psychische of lichamelijke problemen.
Het is daarom van belang om ook voor jezelf te zorgen. Het is uitgebreide informatie en goede vragen en tips!

Ik heb samen met anderen meegedacht over de opzet van deze cursus (begin 2015).

Kijk voor meer informatie op http://www.psychischegezondheid.nl/sterkerzorgen

Waarom ik ging schrijven